Als wij aan back-up denken, denken wij niet aan achteruit rijden. Wij denken aan goede oplossingen waar je in momenten van nood een beroep op kunt doen. Waar mensen werken kunnen fouten gemaakt worden. Als er fouten gemaakt worden willen wij, als systeembeheerders, in staat zijn om de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Een back-up is daar een ideale technische oplossing voor.

Organisaties zijn regelmatig bezig met het steeds verbeteren van de eigen IT infrastructuur. Soms in het verbeteren van de interne processen en vaak aan de technische kant om de infrastructuur robuuster te maken voor de applicatielandschap. Ondanks de goede voorbereidingen en de professionele aanpak, kan het soms voorkomen dat je onverwachte resultaten krijgt bijvoorbeeld door het disfunctioneren van een bepaalde applicatie. In dit geval is een rolback alleen niet voldoende en dan moet men aan een restore van een back-up denken.

Er is op dit moment een grote toename van cyber aanvallen waarbij kostbare data wordt gegijzeld. Aanvallers weten dat een back-up hun gijzeling kan tegen houden, daarom beginnen zij vaak met het onklaar maken van je back-up. Op het moment dat je back-up geëncrypt wordt en vervolgens je data, kan jij niet meer terug vanuit je back-up. Om dit te voorkomen moet er goed worden nagedacht over back-up oplossingen. Een tip hiervoor is om ervoor te zorgen dat de systemen waar jouw back-up oplossing op draait, non-domain joinded systemen zijn. Tegenwoordig heb je goede producten die je hierbij kunnen helpen, maar het ligt er ook aan hoe je zelf het product gebruikt. Dit betekent dat het product goed ingericht moet worden, er een goed proces om heen moet zitten en dat het structureel moet worden getest of de back-up nog goed is.

Bij Sovitas dagen wij onszelf uit, maar ook naar elkaar toe om bewustzijn te creëren en regelmatig onze back-up oplossingen te controleren voor onze klanten binnen onze managed services afdeling. Mijn collega’s zijn goede specialisten op hun vakgebied en weten waar ze mee bezig zijn, maar ze voelen zich een stuk zekerder als er een goeie back-up oplossing aanwezig is. Een goede back-up oplossing die zich ook daadwerkelijk kan bewijzen op de momenten dat er nood is.

Vergeet dus niet om een back-up regelmatig te controleren! Sovitas inzetten voor uw organisatie?

Waarom IT detachering de toekomst van werk vertegenwoordigt

In deze blog leggen wij uit waarom IT detachering de toekomst van werk vertegenwoordigt en hoe Sovitas hierbij de organisaties kan helpen.
Lees meer

De rol van een Werkplekbeheerder in moderne bedrijfsomgevingen

In deze blog duiken we in de rol van werkplekbeheerder en hoe bedrijven als Sovitas hierin het verschil kunnen maken.
Lees meer

Whitepaper: Het tekort aan gekwalificeerd personeel in de zorg overwinnen

Weten hoe jij iets kunt doen aan het tekort aan IT-personeel in de zorg? Download dan onze whitepaper en ontdek de oplossingen.
Lees meer

Alles over de Managed Services Provider: het verlengstuk van uw IT-afdeling

In deze blogpost bespreken we hoe Managed Services u kunt helpen en hoe ze een verlengstuk van uw IT-afdeling kunnen worden.
Lees meer

Verbeter uw Service Level Agreement met een proactieve ICT Servicedesk

Een proactieve ICT Servicedesk kan een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van hoge kwaliteit van de ICT-dienstverlening. Lees verder en ontdek hoe en waarom!
Lees meer

Waarom back-up essentieel is voor jouw digitale bescherming

Wist je dat het vandaag Wereld Back-Up dag is? Laten we eens duiken in de wereld van digitale bescherming.
Lees meer
Scroll to Top