Privacy in het digitale tijdperk: datalekken,  thuiswerken en technologische vooruitgang

Op deze dag staan we stil bij het belang van gegevensbescherming en privacy in onze steeds digitaler wordende wereld. Recente nieuwsitems benadrukken de urgentie en complexiteit van dit onderwerp:

Datalekken en GDPR-naleving

We hebben grote datalekken gezien die miljoenen mensen treffen, wat het belang van GDPR-naleving onderstreept. Bedrijven worden herinnerd aan de zware boetes voor niet-naleving en de noodzaak van robuuste strategieën voor gegevensbescherming.

Toename van thuiswerken

Met de toename van thuiswerken zijn de uitdagingen op het gebied van gegevensbeveiliging prominenter geworden. De overgang vraagt om verbeterde cyberbeveiligingsmaatregelen om gevoelige informatie te beschermen tegen cyberdreigingen.

Vooruitgang in technologie & AI

Naarmate AI en technologie ontwikkelen, nemen ook de privacy zorgen toe. Het evenwicht tussen technologische innovatie en privacy rechten blijft een cruciaal discussiepunt.

Publiek bewustzijn en educatie

Er is een groeiende publiek bewustzijn over gegevensrechten. Recentelijke peilingen tonen aan een toegenomen bezorgdheid onder individuen over hoe hun persoonlijke gegevens worden beheerd en beschermd.

Regelgevende ontwikkelingen

We zien voortdurende updaten in privacywetgeving wereldwijd, die proberen de complexiteit van gegevensbescherming in het digitale tijdperk aan te pakken.

Privacy in het digitale tijdperk: datalekken,  thuiswerken en technologische vooruitgang

Organisaties worden aangemoedigd om deze dag te gebruiken als een springplank voor het verhogen van het bewustzijn en het trainen van hun personeel. Burgers worden aangespoord om hun rechten te leren kennen en actief te zijn in het beheren van hun persoonlijke gegevens. Hieronder al een aantal tips die meegenomen kunnen worden:

  • Gebruik sterke en unieke wachtwoorden voor elk account: 
    Vermijd het hergebruik van wachtwoorden op verschillende platforms. Overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder om sterke wachtwoorden te genereren en veilig op te slaan. 
  • Houd software en systemen up-to-date:

    Regelmatig updaten van je besturingssystemen en applicaties is cruciaal. Updates bevatten vaak patches voor beveiligingslekken die door cybercriminelen kunnen worden misbruikt.

  • Beperk de toegang tot gevoelige informatie:

     Zorg ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot gevoelige gegevens. Gebruik hiervoor gebruikers accountbeheer en beveiligingsprotocollen zoals twee-factor-authenticatie.

Laten we deze dag gebruiken om ons in te zetten voor het beschermen van privacy, transparantie te omarmen, en een vertrouwen gebaseerd digitaal ecosysteem te bouwen.

Laat Sovitas uw partner zijn in het behalen van succes met IT. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen.

 

Verbeter uw Service Level Agreement met een proactieve ICT Servicedesk

Een proactieve ICT Servicedesk kan een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van hoge kwaliteit van de ICT-dienstverlening. Lees verder en ontdek hoe en waarom!
Lees meer

Waarom back-up essentieel is voor jouw digitale bescherming

Wist je dat het vandaag Wereld Back-Up dag is? Laten we eens duiken in de wereld van digitale bescherming.
Lees meer

De rol van de IT-servicedesk in zakelijke continuïteit

Een professionele IT-servicedesk kan een belangrijke rol spelen bij het bewaken van de zakelijke continuïteit. Lees verder en ontdek hoe en waarom!
Lees meer

Alles over de mkb-servicedesk: ondersteuning voor kleine bedrijven

Een mkb-servicedesk heeft veel voordelen voor mkb-bedrijven. Lees hoe kleinere bedrijven profiteren van een servicedesk door deze dienst uit te besteden.
Lees meer

Hoe IT detachering de productiviteit van uw team kan verhogen

Het tijdelijk inzetten van externe IT-specialisten kan de oplossing bieden voor veelvoorkomende knelpunten. In dit blog verkennen we de voordelen van IT detachering.
Lees meer

Viering van Europese Dag van de Privacy: voorblijven in het tijdperk van data

Ontdek de dringende kwesties, van datalekken tot thuiswerken, en hoe we deze uitdagingen overwinnen in ons digitale tijdperk.
Lees meer
Scroll to Top