Herkent u deze uitdagingen?

 • Fragmentatie van beheer
  Zonder een gecentraliseerd beheerssysteem zoals Intune kan het beheer van werkplekken fragmentarisch worden. Elk apparaat kan individueel moeten worden geconfigureerd en beheerd, wat kan leiden tot inefficiëntie en verhoogde complexiteit voor IT-beheerders.
 • Gebrek aan uniformiteit
  Zonder een uniform beheerplatform kunnen apparaten verschillende configuraties en instellingen hebben, wat kan leiden tot inconsistentie en mogelijke beveiligingslekken. Dit kan het moeilijk maken om een gestandaardiseerde IT-omgeving te handhaven.
 • Beveiligingsrisico’s
  Het ontbreken van geavanceerde beveiligingsfuncties zoals multi-factor authenticatie, conditional access en mobiel app-beheer kunnen bedrijven blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Zonder Intune kan het moeilijker zijn om proactief te reageren op beveiligingsincidenten en gegevens lekken.
 • Complexiteit bij updates en patches
  Het handmatig implementeren van software-updates en patches op individuele apparaten kan tijdrovend zijn en het risico op het missen van kritieke updates vergroten. Intune biedt geautomatiseerde updates en kan ervoor zorgen dat alle apparaten up-to-date blijven.
 • Moeilijkheden bij Bring Your Own Device (BYOD)
  Zonder Intune kan het implementeren en afdwingen van een BYOD-beleid complex zijn, waardoor het moeilijker wordt om persoonlijke apparaten veilig en productief te integreren in de werkomgeving.
 • Beperkte mogelijkheden voor rapportage en monitoring
  Zonder Intune kunnen bedrijven beperkte inzichten hebben in het gebruik en de prestaties van apparaten, wat het moeilijker kan maken om problemen op te lossen en de IT-omgeving te optimaliseren.
 • Tijd- en kostenintensief
  Het ontbreken van een geautomatiseerd beheersysteem zoals Intune kan leiden tot meer handmatig werk voor IT-beheerders, wat extra tijd en kosten met zich meebrengt.

Het uitvoeren van werkzaamheden als Windows systeembeheerder kan lastig en tijdrovend zijn. Sovitas heeft hier daarom de oplossing in de vorm van Managed Services.

Werkplekken en apparaten laten beheren

De dienst ‘Workplacemanagement’ is een moderne en efficiënte oplossing om werkplekken en apparaten in een organisatie te beheren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Microsoft Endpoint Manager, een krachtige tool binnen het Microsoft ecosysteem. Deze dienst biedt u geavanceerde mogelijkheden voor het beheer, de beveiliging en de configuratie van werkplekken en apparaten op afstand.

Waarom Sovitas?

Er zijn verschillende redenen waarom u voor Sovitas kiest wanneer er ondersteuning bij het beheer van de werkplekken en apparaten binnen uw organisatie nodig is.

Implementatie en beheer op afstand

Met behulp van Endpoint Manager kunnen IT-beheerders werkplekken en apparaten op afstand beheren, ongeacht waar de gebruikers zich bevinden. Dit betekent dat organisaties niet langer afhankelijk zijn van fysieke verbindingen met een interne infrastructuur en flexibel kunnen inspelen op de behoeften van hun medewerkers, zelfs als ze op afstand werken.

Gecentraliseerd beheer

Beheerders hebben toegang tot een gecentraliseerde beheerconsole waarin ze werkplekken, apparaten en gebruikersaccounts kunnen monitoren en beheren. Dit maakt het mogelijk om uniforme beleidsregels toe te passen, software-updates te implementeren en beveiligingsmaatregelen op een consistente manier toe te passen.

Bring Your Own Device (BYOD) beleid

Met Intune kunnen organisaties BYOD-beleid implementeren, waardoor medewerkers hun persoonlijke apparaten kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsbronnen zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging.

Geavanceerde beveiliging

Endpoint Manager biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie, conditional access en mobiele app-beheer. Hiermee kunnen organisaties de identiteit en toegang van gebruikers beter beveiligen en gevoelige bedrijfsgegevens beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Daarnaast kunnen bedrijven ook Defender for Endpoint toevoegen, daarmee haalt u de Next Gen protectie in huis voor alle werkplekken. Microsoft Defender is een geavanceerde beveiligingsoplossing die bescherming biedt tegen malware, virussen, ransomware en andere cyberbedreigingen.

Door deze oplossing te integreren in ons endpoint management, zorgen we voor een robuuste beveiliging van alle apparaten in het netwerk van onze klant. We bewaken endpoints in real-time om potentiële beveiligingsincidenten snel te detecteren en te reageren. Dit helpt bij het minimaliseren van de impact van beveiligingsincidenten en zorgt voor een snelle reactie op bedreigingen. We zorgen ervoor dat alle endpoints up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingsupdates en patches. Dit vermindert de kwetsbaarheid voor bekende beveiligingslekken en versterkt de algehele beveiliging van het IT-systeem.

Naam(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Scroll to Top