Vacature voor Systeembeheerder

Detachering voor uitdagende ICT vacatures

Jij wilt solliciteren op een vacature voor Systeembeheerder. Het is een van de uitdagende ICT vacatures. Je wordt verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de ICT-omgeving binnen de organisatie waarvoor je werkt.

Wij leggen je precies uit wat een Systeembeheerder doet. Dus ben je benieuwd naar de precieze werkzaamheden en jouw rol als junior, medior of senior? Daarnaast vertellen we je hoe je Systeembeheerder wordt en wat daarvoor nodig is. Zo ben jij goed voorbereid op de sollicitatie.

Tip: Wil jij graag meer weten over onze Systeembeheerder vacature? 

Wat doet een Systeembeheerder?


De Systeembeheerder vacature is er voor technisch talenten die aan de slag willen met het beheer en onderhoud van de ICT-omgeving. Dat betekent dat het gaat om banen waarbij je ICT-vragen beantwoordt, bijvoorbeeld als andere medewerkers binnen bedrijven tegen technische uitdagingen aan lopen. Jij kent de ICT-omgeving en je weet wat er moet gebeuren als er iets niet werkt zoals het hoort.

De ICT-Systeembeheerder vacatures zijn bedoeld voor technisch specialisten die verantwoordelijk willen zijn voor het beheer en onderhoud van de ICT-omgeving. Jij zorgt ervoor dat de computersystemen en netwerken goed werken en geen storingen vertonen. De nadruk ligt op veiligheid, een betrouwbare verbinding en maximale gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast ben je de helpende hand als er problemen optreden. Jij beheert het volledige pakket aan systemen en zorgt ervoor dat anderen daarmee goed kunnen werken. Tip: in het Engels spreken we van een system administrator.


Werkzaamheden


Oplossen

De Systeembeheerder ICT-vacatures vragen om een ervaren IT-er die in staat is lastige incidenten en problemen op te lossen. Het gaat om vraagstukken die collega’s van de Servicedesk niet kunnen oplossen of waarvoor zij niet over de juiste rechten beschikken.

De Systeembeheerder is ook vaak de aangewezen persoon om herstelwerkzaamheden uit te voeren na een bepaald falen in het functioneren van de infrastructuur. Een belangrijke vaardigheid daarvoor is scripting (PowerShell)...

Beheren

Ondertussen ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving. Dat betekent dat je het besturingssysteem en andere software up-to-date houdt. Jij zorgt ervoor dat je updates doorvoert en dat je back-ups maakt van belangrijke gegevens.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de beveiliging, om te voorkomen dat gegevens via het netwerk in verkeerde handen terechtkomen. Ook onderhoud je de servers en documenteer je de status van het systeem.

Verbeteren

Ten slotte kijk je vooruit als Systeembeheerder op basis van een ICT vacature. Je denkt na over mogelijke verbeteringen op het gebied van ICT. Kunnen de systemen beter of merk je dat bepaalde medewerkers ergens vastlopen?

Met ideeën over mogelijke verbeteringen help je de organisatie technisch vooruit.

Daarmee maak je ondertussen je handen vrij voor het beheer en bijdragen aan oplossingen voor specifieke uitdagingen..

Junior, medior en senior


De vacature voor Systeembeheerder is er op drie verschillende niveaus. Dus zoek je naar een Systeembeheerder vacature waarmee jij een goede kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek? Houd dan rekening met de verschillen tussen junior-, medior- en senior-functies:

De systeembeheerder

Vacature als junior Systeembeheerder

Je solliciteert op Systeembeheerder ICT vacatures als je ruim ervaring hebt opgedaan als senior support medewerker. Je hebt veel ervaring in de front-end en hebt heel goed door hoe de back-end samengesteld is en uit welke onderdelen de infrastructuur bestaat. Je vormt de ogen en oren van de senior Systeembeheerder en zorgt samen met hem of haar dat je eventuele problemen voor bent dankzij jouw proactieve houding.

Vacature als medior Systeembeheerder

Als medior Systeembeheerder heb je inmiddels meer dan 5 jaar ervaring als Systeembeheerder, naast jouw ervaring als supportmedewerker. Je weet hoe bepaalde systemen werken, dus daarin neem je meer verantwoordelijkheid. Je rapporteert aan senior medewerkers en werkt waarschijnlijk samen met junior Systeembeheerders.
Vacature als senior Systeembeheerder

Een senior Systeembeheerder heeft minimaal 10 jaar ervaring. Je kent de specifieke systemen van de organisatie en weet hoe je die moet beheren en onderhouden. Jij bent verantwoordelijk voor het systeem, eventueel samen met een team van medior en junior beheerders. Jouw ambitie is om consultant te worden en een gezonde balans hebt tussen het uitvoeren van operationele werkzaamheden en het realiseren van ICT projecten. Ook vind je het leuk om samen met de Accountmanager of Service delivery manager pré-sales gesprekken te voeren en offertes te schrijven.

Solliciteren als Systeembeheerder

Wil je solliciteren als Systeembeheerder en zoek je daarvoor de ICT vacatures? Via Sovitas kun je werken aan uitdagende opdrachten voor Systeembeheerders. Wij detacheren ICT’ers bij organisaties die zoeken naar ervaren talent, dat verantwoordelijkheid kan nemen voor de systemen of voor delen daarvan.

Wij spotten talenten in techniek en maken, dankzij ons loopbaan-ontwikkelsysteem, daar experts van. Dat doen we bijvoorbeeld door je op te leiden voor een Microsoft-certificering en te betrekken bijvoorbeeld bij migratie projecten. Op die manier werken we met honderden professionals voor uiteenlopende organisaties waar 100 tot 500 personen werken.

Als jij zoekt naar ICT vacatures als Systeembeheerder ben je bij ons aan het juiste adres. We zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent voor de organisaties waarvoor we werken. Vertel ons welke achtergrond, ervaring en expertise je hebt. En deel je motivatie om via Sovitas aan de slag te gaan met een nieuwe uitdaging. Wij brengen je dan graag in contact met de organisaties die zoeken naar een systeembeheerder of naar ondersteuning bij het beheer van hun ICT-omgeving.

Zoek je een vacature als Systeembeheerder? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent op het gebied van ICT. We werken voor organisaties in Amsterdam en heel de Randstad.

Solliciteer op onze vacature als Systeembeheerder en vertel ons meer over jouw achtergrond, expertise en motivatie om voor een nieuwe opdrachtgever aan de slag te gaan. Wij zijn jouw specialist in Systeembeheerder detachering.

Laat wat van je horen...