Onze Werkwijze

Onze producten zijn een combinatie van mankracht en diensten. We hebben professionals beschikbaar voor support, systeem en netwerkbeheer; tegelijk bieden we diensten binnen die disciplines. Dit maakt Sovitas tot een kennisorganisatie waar het van essentieel belang is alle disciplines te kunnen vullen met de knowhow die nodig is om de afgesproken doelstellingen waar te maken.

Als we een gesprek hebben met een van onze klanten, dan nemen we met de klant de huidige situatie door, geven daar feedback op en adviseren uiteindelijk wat hij/zij exact nodig heeft om de eigen doelstellingen te bereiken. Indien de klant ook aangeeft wat zijn visie op de toekomst is voor zijn eigen IT-afdeling, dan kunnen wij samen met hem doelgericht de juiste ideeën genereren. Zo komen we uiteindelijk tot een roadmap die hem verder gaat helpen om waarde te creëren voor de business door een goede inzet van IT.

Operatie

Onze teams worden bewust klein gehouden: ze bestaan uit maximaal vijf medewerkers. Een klantteam kan maximaal 2.000 devices ondersteunen. U heeft altijd een vaste groep support professionals die bekend zijn met uw organisatie.

Optimalisatie

Managed dienstverlening vraagt om voortdurende optimalisatie. Die monitoren wij (redelijk obsessief) ten opzichte van onze nulmeting met speciaal daarvoor ontwikkelde Power-BI dashboarding.


Nulmeting

Deze voeren we uit op basis van een maturity-model voor ITSM. Het is ontwikkeld vanuit inspiraties uit de praktijk en gericht op het ondersteunen en beheren van de infrastructuur en dagelijkse operatie. Zo weten we precies hoe we u kunnen helpen naar het eerstvolgende niveau, langs de assen van Mens, Processen, Technologie en Informatie.

Onboarding

We onboarden uw organisatie volgens een vast stappenplan, bestaande uit drie fases: Informatie, Transitie en Transformatie..


 

Opdrachtgevers 


Wie zijn we? 

Sovitas is gespecialiseerd in (Remote) servicedesk, support en beheer van KA omgevingen voor klnaten met 100-500 werknemers. We bieden…

Meer

Servicedesk & Reporting

Managed dienstverlening vraagt om voortdurende optimalisatie. Die monitoren wij (redelijk obsessief) t.o.v. onze nulmeting m.b.v. speciaal daarvoor ontwikkelde…

Meer

Detachering en projecten

We weten uit ervaring dat een goede voorselectie, intake en begeleiding van onze professionals verloop voorkomt. Dat laatste is de grootste teleurstelling bij klanten als…

Meer

Managed Services

Wij leveren remote ondersteuning voor Servicedesk, support en beheer van kantoor automatisetingsomgevingen vanuit onze managed services afdeling…

Meer

Verder lezen?

Vacatures

VACATURES
Blog

BLOG
Carriere

ONTWIKKELPAD

Laat wat van je horen....

 Chams Daafi |  Managing Director |  06-24207282 |  cdaafi@sovitas.nl